Veliko interesovanje za kurseve stranih jezika i rada na računaru

U Regionalnom centru za stručno usavršavanje organizovan je sinoć prvi susret predavača i učesnika kurseva stranih jezika i rada na računaru.

Regionalni centar ovu obuku, u saradnji sa Opštinom Knjaževac, organizovao je kako bi građanima Knjaževca, koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe zapošljvanja, dao priliku da unaprede svoja znanja i veštine i lakše dođu do posla, kazao je Dejan Tomić, direktor Regionalnog centra.

''Pet godina organizujemo obuke iz oblasti stranih jezika, tri iz inforamacionih tehnologija. Ove godine imamo 80 kandidata'', rekao je Tomić.
Broj polaznika ovih obuka iz godine u godinu sve je veći, što znači da smo, kao lokalna samouprava njihovom organizacijom napravili pravi potez,  smatra Branislav Josifović, šef Kabineta predsednika opštine.

''Jako je dobro što je iz godine u godinu interesovanje sve veće, što znači da smo napravili pravi potez sa tom merom, da smo uspeli da animiramo građane i motivišemo ih da se usavršavaju,'' naglasio je Josifović.

Kursevi učenja engleskog i nemačkog jezika trajaće šest, a obuka za rad na računaru i savladavanje tehnike slepog kucanja tri, odnosno četiri meseca. Pripremna nastava za učenike osnovnih i srednjih škola u Regionalnom centru, nakon ankete u obrazovnim ustanovama, krenuće početkom marta.