Veliki uspeh učenica Tehničke škole

Veliki uspeh učenica Tehničke škole

Ekipa Tehničke škole pobednik je takmičenja koje je organizovao Fakultet za menadžment u Zaječaru.

U godini jubileja, 20 godina postojanja i rada, Fakultet za menadžment u Zaječaru organizovao je, u saradnji sa kompanijom Tehnomedia centar iz Zaječara, takmičenje u rešavanju studije slučaja. Takmičenje je bilo namenjeno učenicima trećih i četvrtih razreda srednjih škola iz Zaječara i Knjaževca, sa ciljem da oni na jedan novi način pokažu svoju kreativnost, razviju preduzetničke veštine i steknu iskustvo koje će im koristiti u struci ili u nastavku školovanja.

Poslovni problem „Marketing na društvenim mrežama preduzeća Tehnomedia Zaječar“ prezentovan je na fakultetu zainteresovanim timovima škola i njihovim nastavnicima - mentorima 28. februara. Nakon toga, ekipe su imale dve nedelje vremena za kreiranje rešenja poslovnog slučaja i pripremu prezentacije  sa kojom će nastupiti pred  komisijom. Takmičenje je održano 14. marta, a na njemu je učestvovalo 13 ekipa, sastavljenih od srednjoškolaca iz Zaječara i Knjaževca.

Po odluci žirija, najuspešnije rešenje poslovnog problema osmislila je i predstavila  ekipa  knjaževačke Tehničke škole. U pobedničkoj ekipi bile su: Jovana Simić, Natalija Vasilijić i Anđela Milošević, učenice IV/2, obrazovnog profila komercijalista. Njihov mentor bila je Sanja Markulin, nastavnik stručnih predmeta ekonomske struke.

Drugo i treće mesto na takmičenju osvojile su ekipe Ekonomsko-trgovinske škole i Gimnazije iz Zaječara.

Tehnomedija centar i Fakultet za menadžment obezbedili su i nagrade za najbolje timove. Za pokazanu kreativnost, inovativnost i uspešno prezentovanje rešenja kojim su zaslužile prvo mesto, članice tima Tehničke škole nagrađene su putovanjem  u inostranstvo