Učenici Tehničke škole u Evropskom kvizu novca

Učenici Tehničke škole u Evropskom kvizu novca

Učenici Tehničke škole ostvarili su odličan rezultat na takmičenju ''Evropski kviz novca'', koje je 27. marta održano istovremeno u 30 evropskih zemalja.

Stefan Trifunović i Aleksandar Vasilijić, učenici odelјenja I/2, obrazovnog profila građevinski tehničar,  pokazali su zavidno znanje izvan svoje struke i plasirali se među prvih pedeset, od više od 450 učesnika takmičenja.

Takmičenje „Evropski kviz novca“ organizuje po drugi put, u sklopu obeležavanja Evropske nedelјe novca, Udruženje banaka Srbije, u saradnji sa Evropskom bankarskom federacijom i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Ove godine na takmičenju su, pored Aleksandra i Stefana, učestvovali i Andrijana Bogdanović, Ljubica Rizić, Boris Jović i Sandra Ivanović.

Materijal za učenje, kao i sam način takmičenja, koje se odvija onlajn preko platforme Kahoot, učenicima svih odelјenja I razreda prezentovala je Nataša Jankuloski, a za takmičenje su ih pripremale Marija Cvetković i Milica Dimitrijević, nastavnice ekonomske grupe predmeta.