Učenici Knjaževačke gimnazije na takmičenju ,,Poslovni izazov’’

Učenici Knjaževačke gimnazije na takmičenju ,,Poslovni izazov’’

Tim učenika Knjaževačke gimnazije zauzeo je drugo mesto na Poslovnom izazovu istočne Srbije i plasirao se na Republičko takmičenje. Zbog novonastale situacije, ove školske godine takmičenje je održano onlajn.

,,Poslovni izazov’’ realizuje se već 12 godina. Svake školske godine, organizacija Dostignuća mladih realizuje četiri regionalna, jedno nacionalno, kao i međunarodno takmičenje za srednjoškolce zapadnog Balkana. Na početku takmičenja, timovi sastavljeni od učenika iz različitih škola osmišljavaju rešenje problema koji im je postavljen i uz pomoć poslovnih volontera kreiraju biznis planove koje na kraju dana prezentuju članovima žirija i publici. Najbolji dobijaju nagrade i plasiraju se na sledeći nivo takmičenja.
Knjaževačka gimnazija je formirala tim koji su činile učenice trećeg razreda Sara Stojanović i Petra Filipović, kao i Luka Nedeljković, Jelena Miletić i Đurđina Milivojević, učenici drugog razreda. Prvog dana takmičenja, 18. novembra, zadatak je bio popunjavanje biznis plana i pravljenje prezentacije, kao i snimanje trominutnog videa u kom je izložena biznis ideja. Drugog dana timovi su imali zadatak da preko Zoom platforme prate izlaganja drugih timova i odgovaraju na pitanja koja im žiri postavlja. Učenici Knjaževačke gimnazije pokazali su znanje i  snalažljivost u datim okolnostima i plasirali se za dalje učešće na Republičko takmičenje.