U Tehničkoj ''misle digitalno''

U Tehničkoj ''misle digitalno''

Na fakultetu „Singidunum" u Nišu 14. aprila, održano je takmičenje u rešavanju studije slučaja, na kome su učenici srednjih škola imali mogućnost da prezentuju svoje ideje i poslovna rešenja na temu – Digitalna transformacija u preduzećima Srbije.

Tema pod sloganom „Mislimo digitalno“ privukla je škole iz okoline Niša, među kojima je, po tradiciji, bila i Tehnička škola.

Školu je predstavljao tim učenica završne godine, smera komercijalista – ogled: Natalija Vasilijić, Jovana Simić i Anđela Milošević, pod mentorstvom profesorke Sanje Markulin. One su prezentovale svoje rešenje na konkretnom primeru "Tehnomedije". I ovog puta oduševile su žiri i zasluženo osvojile drugo mesto, kao i putovanje sa pobedničkom ekipom iz Niša.

Cilj događaja bio je da se mladi ohrabre i suoče sa poslovnim problemima i izazovima, pokažu stečeno znanje, razviju kreativnost i da se nađu u ulozi donosioca odluka.

Jedan od članova žirija bila je Milicu Tošić, bivša učenica Tehničke škole, sada student Ekonomskog fakulteta u Nišu, predstavnik njihovog parlamenta i član Studentske organizacije Nova.