Tehnička škola: Savindan na drugačiji način

Tehnička škola: Savindan na drugačiji način

Кao i u ostalim školama Srbije, trenutna epidemiološka situacije i briga za bezbednost i zaštitu zdravlja učenika i zaposlenih promenila je način proslavljanja Dana Svetog Save u Tehničkoj školi, koji je godinama obeležavan uz svečani program i druženje u školi.

Tehnička škola je ove godine i gradski kolačar Savindana, ali tradicionalne Svetosavske akademije u Domu kulture, koja je završnica i  kruna školskih proslava, takođe neće biti.
Ipak, škola će Dan Svetog Save obeležiti onako kako dolikuje, najpre uz sečenje kolača u Crkvi Svetog Đorđa. Od ovogodišnjeg kolačara, nastavnika Miroslava Stančića, kolač će preuzeti nastavnici Ivana Spasić i Ivica Bogdanović. Gradski kolač će, od direktorke Ljiljane Žikić, preuzeti direktor Кnjaževačke gimnazije.

Učenici i nastavnici Tehničke škole potrudili su se i za svečani deo programa i snimili prigodni film u kome se, uz podsećanja na nekadašnje proslave  školske slave, ali i uz nova kazivanja, slavi svetitelj - zaštitnik srpskih škola, Sveti Sava. Ovaj film biće uživo emitovan na školskoj fejsbuk stranici u uobičajeno vreme Svečane akademije, sutra u 18:00 časova. Detalji emitovanja i link biće postavljeni večeras na školskom fejsbuk nalogu i dostavljeni medijima, a film će moći da se pogleda i kasnije.

Svim učenicima i zaposlenima u knjaževačkim obrazovnim ustanovama, sa verom, ljubavlju i nadom da će sledećeg Savindana moći da se, u zdravlju, okupe u svojim školama, pozdrave i zagrle bez maski i distance, kolektiv Tehničke škole čestita školsku slavu i želi puno zdravlja i uspeha u ovoj školskoj godini.