Tehnička škola: Sara najbolji mladi turizmolog Srbije

Sara Čekić, maturantkinja Tehničke škole, osvojila je prvo mesto na Republičkom takmičenju iz agencijskog i hotelijerskog poslovanja, koje je proteklog vikenda održano u Boru.

Sa Republičkog takmičenja iz agencijskog i hotelijerskog poslovanja Sara Čekić, maturantkinja Tehničke škole, vratila se u Knjaževac kao pobednica. Na izueztno zahtevnom dvodnevnom nadmetanju, Sara je osvojila gotovo maksimalan broj poena na zadovoljstvo svoje nastavnice Nataše Jankuloski. Ona kaže da je takmičenje bilo veoma teško, te da se, pored ostalog, na testu znanja moralo znati gradivo od prvog do četvrtog razreda. Sara je osvojila 95 poena.

Kao najbolja među mladim srpskim turizmolozima, Sara je dobila mogućnost da se na fakultet upiše bez prijemnog ispita, a svojoj školi i svome gradu omogućila je da naredne godine ugoste učenike iz cele zemlje.

Republičko takmičenje učenika koji se školuju za rad u turizmu, održano je u Boru, a u izradi i predstavljanju turističkih aranžmana takmičili su se đaci iz 17 škola.