Tehnička škola: Put ka demokratiji

Tehnička škola: Put ka demokratiji

Tehnička škola i ove godine učestvuje u programu „Mladi u pokretu“ koji sprovodi Zaječarska inicijativa u saradnji sa Nacionalnom zadužbinom za domokratiju. Ovogodišnja akcija koju realizuju učenici Tehničke škole nosi naziv „Put ka demokratiji“.

Ovim projektom, učenici koji učestvuju u realizaciji akcije,  žele da probude svest mladih o značaju demokratije u jednom društvu, komponentama koje je potrebno razviti i realizovati da bi se došlo do idealne demokratije, ali i o problemima koji se mogu naći na putu ka efektivnoj demokratiji u jednoj državi. Značaj ovog projekta je u tome što mladi nedovoljno znaju o tome koliko je težak put koji je potrebno preći ka ostvarivanju idealne demokratije u jednoj državi.

Akcija se realizuje putem radionica na kojima učenici izrađuju plakate svoje zamišljene države. Na plakatima  učenici crtaju put ka idealnoj demokratiji, tako što na kreativan način unose principe demokratije koje je potrebno ostvariti, kao i prepreke koje se mogu naći na tom putu ka idealnoj demokratiji. Nakon nekoliko održanih radionica, biće organizovana izložba svih plakata, na kojoj će posetioci glasati za najbolji plakat, a pobednicima uručene nagrade.

Realizatori ovog projekta su učenici odeljenja IV2 smer komercijalista: Anđela Milošević, Anđela Milojković, Sara Milošević, Teodora Milosavljević, Кatarina Gojković i Žarko Ranđelović, na čelu sa svojom mentorkom, profesorkom Ivanom Amon.