Tehnička škola – Program obeležavanja 88. rođendana

Tehnička škola – Program obeležavanja 88. rođendana

Brojnim aktivnostima, ove sedmice Tehnička škola obeležiće svoj 88. rođendan.

Za sredu, peti jun, najavljene su radionice za učenike, posvećene Svetskom danu zaštite životne sredine. Istog dana od 13:30, u velikoj dvorani Doma kulture biće održano predavanje na temu ''I starim vozilom po novome drumu''. Govoriće se o važnosti industrijskog nasleđa, motorizacije, očuvanja I održavanja starovremenskih vozila.

U četvrtak, 6. juna, su ''Otvorena vrata'', kada će se sa učenicima osmih razreda I njihovim roditeljima razgovarati o upisu u narednu školsku godinu. U 17:30, kroz program ''Uspeh nije slučajan'' u Društvenom klubu Doma kulture biće predstavljeni učenici I timovi nagrađani na takmičenjima. Najuspešnijima će u 19:00 časova u holu Doma kulture biti uručene nagrade.

U petak, 7. juna, u školskom letnjikovcu od 10:00 časova, biće održano takmičenje u izradi mostova od špageta, a u 12:45 u školskoj biblioteci počinje predavanje na temu ''Mostovi I ljudi'' – simbolika I značaj mostova u umetnosti, graditeljstvu I životu.

U ponedeljak, 10. juna, u fiskulturnoj sali održaće se školski I otvoreni turniri u basketu I stonom tenisu.  U 18:00 časova u Regionalnom centru za stručno usavršavanje počinje stručni skup ''Set veština za budućnost'', posvećen karijernom vođenju I savetovanju.

U utorak, 11. juna, kroz program ''Vreme je za biblioteku'' u školskoj biblioteci biće predstavljeni najvredniji naslovi I organizovan onlajn kviz.

U sredu, 12. juna je završna svečanost Dana škole. U holu Doma kulture biće priređena izložba učeničkih radova, a od 18:00 časova počinje prezentacija najuspešnijih učenika u škoilskoj 2018/2019. godini I proglašenje učenika generacije I sportiste generacije. U velikoj sali Doma kulture biće izveden dramski komad ''Pogodi kako se leti'' (o ljubavi I drugim moronima).