Tehnička škola na takmičenju ''Poslovni izazov Timočke krajine''

Tehnička škola na takmičenju ''Poslovni izazov Timočke krajine''

Regionalno takmičenje u preduzetničkim veštinama, nazvano  „Poslovni izazov Timočke krajine“, okupilo je 18 učenika iz srednjih škola iz Zaječara, Sokobanje i Knjaževca. Na takmičenju su učestvovale i  učenice Tehničke škole, obrazovnog profila komercijalista:  Sara Milošević, III/2, Jana Lazarević II/2 i Anđela Milijić, II/2.

U takmičenju su učestvovale ekipe sastavljene od učenika iz različitih škola, sa zadatkom da osmisle proizvod ili uslugu, koja će omogućiti opstanak bioskopa u budućnosti, kao i povećanje broja posetilaca. Uz pomoć poslovnih mentora, timovi su osmišljavali rešenje postavljenog problema i kreirali biznis planove, koje su na kraju takmičenja  prezentovali stručnom žiriju.

Veoma interesantne učeničke ideje ocenjivao je stručni žiri u sastavu: Silvana Ilić, profesor na Fakultetu za menadžment Zaječar, Tatjana Račić iz Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog upravnog okruga, Boban Kostandinović iz Regionalne agencija za razvoj istočne Srbije, Zoran Đorđević iz Nacionalne službe za zapošljavanje - filijale Zaječar i Darko Radičanin, direktor Dostignuća mladih u Srbiji (Junior Achievement in Serbia).

Učenica Tehničke škole iz Knjaževca Sara Milošević  bila je član pobedničkog tima, zajedno sa Milicom Stanimirović iz Sokobanje i Katarinom Dimitrijević iz Zaječara. Njihov tim je prvu nagradu zaslužio svojom biznis idejom nazvanom „Outdoor”.

Mentori učenicama bili su nastavnici ekonomske struke Sanja Markulin i Ivan Amon.