Tehnička škola: ''I starim vozilom po novom drumu''

Tehnička škola: ''I starim vozilom po novom drumu''

U sklopu proslave 88. godišnjice rada i obeležavanja Dana škole, Tehnička škola i Udruženje ljubitelja starovremenskih vozila Knjaževac, organizuju predavanje na temu važnosti industrijskog nasleđa, motorizacije, očuvanja i održavanja starovremenskih vozila, pod nazivom "I starim vozilom po novom drumu". Predavanje će biti održano u velikoj sali Doma kulture, u sredu, 5. juna, u 13:30 časova.

Govoriće nekadašnji predsednik opštine Knjaževac i uspešan privrednik, Milan Milosavljević i to na temu  razvoja Fabrike motokultivatora u Knjaževcu i njenog  značaja za razvoj poljoprivrede ovog kraja, dok će o motorizaciji u Knjaževcu, nasleđu i očuvanje istorijskih vozila, predavanje održati  Aleksandar Vidojković, presednik Udruženje ljubitelja starovremnskih vozila Knjaževca.

Profesor Tehničke škole, Mladen Milošević pripremio je zanimljivu prezentaciju pod nazivom „Ja vragolan, džip, i moj deda: Restauracija porodičnog Willys  Overland džipa“.

Posetioci će imati priliku da pogledaju i  izložbu starovremenskih vozila i starih bicikala, na parkingu kod drvenog mosta preko puta Doma kulture, kao i izložbu starih fotografija sa starovremenskim vozilima, u holu Doma kulture.