Svečana dodela diploma u Knjaževačkoj gimnaziji

Svečana dodela diploma 145. generaciji knjaževačkih maturanata juče je organizovana kao i svake godine. Ovaj put, uz promociju novog broja školskog časopisa „Pogledi“.

Mnogi će ovu generaciju pamtiti po tome što nije imala završetak školske godine kao i sve ostale usled pandemije korona virusa. Među njima su budući lekari, profesori, naučnici, advokati, političari, ali pre svega, dobri ljudi koji su iz ove škole izašli puni znanja. Najbolji među njima, Mateja Milošević, o kome svi imaju samo reči hvale, zadovoljan je stečenim obrazovanjem koje je dobio u Knjaževačkoj gimnaziji.

Nema tog takmičenja na koje on nije izašao i sa kojeg se nije vratio sa nekom nagradom. Najznačajnija među njima svakako je 4. mesto na svetu na onlajn takmičenju iz engleskog jezika „Best in English“ 2016. godine, na kojem je kao učenik tek prve godine uradio test koji je bio na nivou maturanata. Za to je nagrađen vaučerom i putovanjem u Prag kako bi usavršio engleski jezik. Takođe, za osvojeno 2. mesto na takmičenju iz engleskog organizovanog na Filozofskom fakultetu u Nišu osvojio je besplatne pripreme. Više puta je bio prvi u državi, a dobitnik je i medalja sa međunarodnih takmičenja. Učenik generacije, dobitnik brojnih i prestižnih nagrada i priznanja iz engleskog jezika, sebe ipak vidi na ETF-u u Beogradu. Sa tako dobrim znanjem iz engleskog jezika, svakako će biti dobar IT stručnjak.

Iako je vanredno stanje pokvarilo mnoge planove, to nije sprečilo knjaževačke gimnazijalce da uspešno završe srednju školu, osvoje brojne i prestižne nagrade na mnogim poljima i na kraju svoj dan obeleže lepim programom.