Suveniri iz Tehničke škole među najlepšima u Srbiji

Dva tima Tehničke škole ostvarila su izvanredan uspeh osvajanjem drugog mesta (u konkurenciji 17 timova) na takmičenju u rešavanju studije slučaja na temu ''Suveniri - promocija turizma i simboli lokalnih identiteta". Takmičenje je organizovao, četvrtu godinu za redom Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum Centar Niš.

Kako slagalice, omiljena igra svih generacija, sa motivima mostova, ili tradicionalni vez na dekorativnim i upotrebnim predmetima mogu da budu lepi suveniri koje će turisti rado poneti iz Knjaževca, pokazali su na takmičenju u Nišu učenici Tehničke škole, vrativši se u rodni grad sa dve velike nagrade. Đaci, koji se školuju na smeru turistički tehničar bavili su se i kreiranjem promotivnog materijala, marketingom na društvenim mrežama.

''Osmislile smo sliku koja je napravljena od 28, ili 32 dela. Na slikama su mostovi. Napravili smo katalog u kome se nalaze svi suveniri, sa cenama, svoj portal. Suveniri mogu da se vide i na našoj fejsbuk i instagram stranici, imamo svoh jutjub kanal'', kazale su Marija Andrejić, Jivana Radenković i Petra Todorović, sve učenice IV/4 na smeru turistički tehničar.

Drugi tim osmislio je suvenire, koji podsećaju na tradiciju i kulturu knjaževačkog kraja.

''Drugi tim, pod nazivom ''Riznica'', činili su Aleksandra Đorđević, Anđela Poledica i Marko Petrović, učenici trećeg razreda na smeru turistički tehničar. Dobili su pohvale za svoj rad i trud i takođe osvojili drugo mesto. Oni su radili jastuke i obeleživače stranica sa tradicionalnim vezom'', rekla je Milica Janković, nastavnik ekonomske i turističke grupe predmeta

Takmičenje u rešavanju studije slučaja na temu ''Suveniri - promocija turizma i simboli lokalnih identiteta" organizovao Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment Univerziteta Singidunum – Centar Niš.

''Naša škola tradicionalno učestvuje na ovom takmičenju. Ja sam ponosna na svoju ekipu. Oni su incijatori svega, a ja sam bila tu da usmerim njihov rad,'' istakla je Jelena Lazarević, nastavnik stručnih predmeta turističke struke

Učenici i nastavnici Tehničke škole nagrađeni su studijskim putovanjem, a najvažnije je da će, zahvaljujući postignutom uspehu, svoje obrazovanje ovi mladi ljudi moći da nastave na Univerzitetu Singidunum bez polaganja prijemnog ispita.