Put oko sveta sa Knjaževačkom gimnazijom

Svečanim programom pod nazivom ''What a wonderful world" Knjaževačka gimnazija obeležila je u petak, 10. maja, u velikoj dvorani Doma kulture Dan škole.

Put oko sveta sa Knjaževačkom gimnazijom. Tako bi, otprilike, mogao da glasi podnaslov završne svečanosti kojom je ova obrazovna ustanova obeležila svoj rođendan. Sthovima, pokretom, pesmom, gimnazijalci su nas proveli kroz zemlje Evrope i sveta. Čuli smo kako se o ljubavi i životu priča i peva na francuskom, italijanskom, španskom, engleskom, kineskom, pa i bugarskom jeziku.

Dan škole bio je pravi momenat za predstavljanje najboljih, onih koji su između dva praznika postizali uspehe na okružnim i republičkom takmičenjima. A bilo ih je izuzetnih, kaže direktor Žarko Cvetković. U svojoj 148. godini postojanja, Gimnazija će tokom raspusta doživeti potpunu rekonstrukciju.

Obeležavanju svog dana i učenici i zaposleni posvetili su celu proteklu nedelju, organizujući brojne programe i akcije. Bilo je tu umetničkih radionica, prijateljskih utakmica između učenika osmih razreda osnovnih škola i gimnazijalaca. Drugu godinu zaredom organizovana je, u saradnji sa Centrom za socijalni rad i Crvenim krstom, humanitarna akcija ''Daruj – obraduj'', kao jedinstven način da mladi sa svojim nastavnicima pokažu humanost i pomognu onima kojima je to najpotrebnije.