Protutnjao Timočki naučni tornado

Festival nauke, održan u subotu, 29. septembra, u hali ''Kaplar'', okupio je decu i mlade iz svih osnovnih i srednjih škola Knjaževca, opština i gradova Timočke krajine, Niša, Beograda. Jednom od najlepših manifestacija u gradu, Regionalni centar za stručno usavršavanje završio je Nedelju istraživača, posvećenu nauci i njenom mestu u našim životima.

Mašta, dobro raspoloženje, želja za novim saznanjima o tome kako pulsira naša planeta. Tako bi mogao da se opiše Festival nauke, jedna od najzanimljivijih manifestacija u Knjaževcu. Pod svodovima hale ''Kaplar'', Timočki naučni tornado okupio je i ove godine decu i mlade, uzbuđene da pokažu kako funkcioniše naš organizam, a kako biljke i životinje, šta se dešava u svemiru i od koje žvake se prave najveći baloni.
 
Na štandu Fakulteta za fizičku hemiju kinetički pesak i priča o razlaganju svetlosti, a u komšiluku Dečiji centar iz Zaječara sa projektom ''Ženski potpis''. Predstavljeni su i radovi koji su stigli na konkurs ''Naukom do reciklaže i zdravije životne sredine'' ''Kaplarove'' eko škole.
 
Glavni krivac za to što sedam godina Timočkom krajinom tutnji Naučni tornado je Društvo mladih istraživača iz Bora. Festivalom nauke, organizujući ga u saradnji sa Osnovnom školom ''Dimitrije Todorović Kaplar'',  Regionalni centar za stručno usavršavanje završio je Nedelju istraživača.
 
Organizatori obećavaju da će i naredne godine posetioce iznenaditi novim naučnim izazovima i zaintrigirati ih još zanimljivijim eksperimentima.