Počeo 62. Festival muzičkih i baletskih škola Srbije

U Knjaževcu je juče počeo 62. Festival muzičkih i baletskih škola Srbije, jedina manifestacija takmičarskog karaktera u kojoj učenici nastupaju i rangiraju se ekipno. Do 12. maja svoj talenat i znanje pokazaće učenici iz 53 muzičke škole iz cele zemlje.

Učesnici 62. Festivala muzičkih i baletskih škola Srbije učinili su da Knjaževac ovih dana bude najmlađi i najmuzikalniji grad u zemlji. Učenici muzičkih škola stigli su sa svih strana da ovde pokažu svoj talenat i znanje. Reč je o redovnoj godišnjoj smotri muzičkih i pedagoških dostignuća škola za osnovno muzičko i baletsko obrazovanje i jedinoj manifestaciji takmičarskog karaktera u kojoj učenici nastupaju i rangiraju se ekipno, kazao je predsednik žirija Aleksandar Burkert.

''Sam broj od 53 prijavljene škole govori o zainteresovanosti svih muzičkih škola, tako da se nadamo da ćemo podeliti puno lepih nagrada''.

Za učesnike Festivala i Knjaževčane organizovani su i solistički koncerti već afirmisanih umetnika, te je tako, knjaževačka publika imala priliku da pozdravi barokni trio ''Noir''. Angelina Nikolić, Jelena Jakovljević i Anita Stanković, dve flaute i klavir, povele su ljubitelje klasične muzike u svet Baha, Hendla i Telemana.