Otvoreno pismo Osnovne škole ''Dubrava''

Otvoreno pismo Osnovne škole ''Dubrava''

Kolektiv Osnovne škole ''Dubrava'' obratio se javnosti otvorenim pismom, povodom tekstova i priloga koji su se poslednjih dana o ovoj obrazovnoj ustanovi pojavljivali u pojedinim medijima.

Kao najmlađa škola u Knjaževcu nismo lako i “preko noći” izgradili ugled jedne ozbiljne vaspitno-obrazovne ustanove. Svojim radom i uspesima naših učenika stekli smo poverenje roditelja koje se maksimalno trudimo da održimo. Svi znamo da se poverenje teško stiče, a lako gubi. Ne želimo da bilo ko o nama ima pogrešnu sliku. Od osnivanja, 1993. godine, do danas nije se desilo da se ime škole i naš rad “razvlače” po medijima u svim mogućim kontekstima, da svako daje sebi za pravo da nam sudi. 

Osnovna škola ,,Dubrava’’ je od početka svog postojanja iznedrila mnoge uspešne, stručne, dobre i poštene ljude kojima se ponosi. Ceo kolektiv se trudi da uslovi rada iz godine u godinu budu sve bolji, a napredak je posebno vidan u poslednjih nekoliko godina. Idemo u korak sa vremenom i zahtevima savremenog društva. Danas imamo školu u kojoj je bezbednost učenika uvek na prvom mestu, u kojoj su učionice opremljene savremenim nastavnim sredstvima kao i tehnologijom koja omogucava izvodjenje nastave na vrhunskom nivou. Dvorište škole je uređeno tako da podstiče svest o ekologiji, a u isto vreme omogućava učenicima prijatan boravak u školi. Nastavnici, zajedno sa svojim učenicima, kreiraju zanimljive časove i zajedničkim snagama postaju sve uspešniji. Radujemo se svačijem uspehu jer sreća drugih ne umanjuje našu sreću. Naprotiv, uvećava je i podstiče nas da radimo još vrednije i požrtvovanije. Bilo je i biće da ne mogu svi isto da razmišljaju, da budu podjednako kreativni ili da na isti način rade. Upravo u toj raznolikosti leži ključ uspeha. Kao kolege do sada smo uvek lepo sarađivali kako na poslovnom, tako i na privatnom planu. Eventualne nesuglasice ili razlike u mišljenju uvek smo rešavali mirno i konstruktivno, nikada prozivkama i uvredama. 

Želimo da tako ostane i ubuduće i nećemo nikome dozvoliti da unosi razdor, omalovažava kolege i uništava ugled škole koji je godinama stican. Škola je naša druga porodica, a porodica je najvažnija! Tu smo zbog dece. Da nije njih, ne bi bilo ni nas. Svojim đacima, Dubravcima, kako prošlim generacijama tako i sadašnjim, dugujemo jedno veliko HVALA! Budućim generacijama jedino možemo da poručimo da su dobrodošle i da ćemo se truditi da im budemo uzor u svemu, navodi se u otvorenom pismu kolektova Osnovne škole ''Dubrava''.