OŠ ''Kaplar'': Podrška deci iz marginalizovanih grupa

OŠ ''Kaplar'': Podrška deci iz marginalizovanih grupa

Osnovna škola ''Dimitrije Todorović Kaplar'' organizovala je svečanost povodom završetka projekta ''Podrška obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih u Srbiji“, koji je realizovala Ekumenska humanitarna organizacija (EHO), uz finansijsku podršku organizacije Brot für die Welt iz Nemačke.

Tokom školske 2017/18. obrazovnu podršku dobilo je desetoro učenika ''Kaplara'' i troje učenika srednjih škola, bivših đaka ''Kaplara''. Deci, kojoj je to bilo potrebno, obezbeđen je besplatan prevoz do škole, kao i užina, školski pribor i rančevi.
Održani su časovi obrazovne podrške, koje su realizovali nastavnici srpskog jezika, matematike, geografije, fizike, engleskog i nemačkog jezika, kao i individualna stručna podrška defektologa.

Projekat je obuhvatao i realizaciju radionica za decu i roditelje na kojima su obrađivane aktuelne teme vršnjačkog nasilja, motivacije za učenje, interkulturalnosti, problema vezanih za prelazak sa razredne na predmetnu nastavu i kako ih prevazići, obuka i osnaživanje  roditelja za rad sa svojom decu u kućnim uslovima, završni ispit...

Na završnoj svečanosti dodeljene su tri nenovčane nagrade (tableti i garderoba po izboru) za učenike koji su pokazali najviše napredovanja u učenju.  

Ekumenska humanitarna organizacija nastavlja realizaciju projekta podrške deci i omladini iz marginalizovanih grupa i naredne školske godine..