OŠ Dubrava spremna za novu školsku godinu

Osnovna škola Dubrava spremno dočekuje početak nove školske godine. Završeni su radovi na fasadi školske zgrade, školsko dvorište oplemenjeno je pravom malom botaničkom baštom, a u toku je i asfaltiranje sportskih terena i teretane na otvorenom.

U Osnovnoj školi Dubrava u prethodnom periodu završeni su brojni radovi koji će doprineti da ova ustanova značajno uređenija, lepša i mnogim sadržajima obogaćena dočeka početak nove školske godine. U to se uverio i predsednik opštine Milan Đokić koji je, sa saradnicima, danas obišao ovu školu.

"Upravo se danas u školi „Dubrava“ vrši alsfaltiranje sportskih terena i teretane na otvorenom. Izgradnja sportskog terena je od velikog značaja pre svega za učenike i nastavnike škole jer će se realizacija fizičkog vaspitanja odvijati od sada istovremeno na dva sportska terena, posebno za mlađe i tarije razrede. Naravno, od velike koristi ovi tereni će biti i za građane Dubrave i Trgovišta za rekreaciju i bavljenjem svim sportovima. Ovom prilikom bih se zahvalio lokalnoj samoupravi što je izdvojila

dovoljno finansijskih sredstava da naša škola ima izuzetne uslove za rad.

U proteklom periodu uradili smo na školi preostali deo fasade površine 260 kvadrata, u cilju energetske efikasnosti. Takođe, smo radili na uređenju botaničke bašte i stvaranja što boljeg ambijenta za boravak dece u dvorištu škole", kaže Slavimir Ilić, direktor OŠ Dubrava

Ono što predstoji je završetak fontane, popločavanje dela dvorišta i izgradnja nove fiskulturne sale, a da je ova obrazovna ustanova potpuno spremna za novu školsku godinu svedoči i podatak da je upisan dovoljan broj đaka prvaka, kao i da su za sve učenike obezbeđeni udžbenici i sredstva za rad.