OŠ ''Dubrava'': Osnovne škole su teritorijalno raspoređene

OŠ ''Dubrava'': Osnovne škole su teritorijalno raspoređene

Povodom upisa dece u prvi razred osnovne škole, danas se saopštenjem za javnost oglasila i Osnovna škola ''Dubrava''.

''Zna se da su osnovne škole u našem gradu teritorijalno raspoređene da bi se deci iz naselja olakšalo osnovno obrazovanje i da bi se škola približila mestu stanovanja učenika.

Ovih dana roditelji budućih prvaka u gradu su dovedeni u zabludu jer im se na kućni prag donese pokloni i promotivni materijal  škole koja nije u naselju, kao što je Osnovna škola “Vuk Karadžić”. Zbog toga traže dodatna objašnjenja i informacije šta se to dešava.

Zato posebno napominjemo da Osnovnu školu “ Dubrava” pohađaju deca koja stanuju u naseljima(Trgovište, Dubrava, Boševo, D.Zuniče, G.Zuniče…) na desnoj obali Trgoviškog Timoka. Tako će biti i naredne školske godine prilikom upisa nove generacije đaka. Naravno da svaka porodica ima pravo da bira školu za svoje dete i to je zakonom rešeno podnošenjem zahteva željenoj školi do 1. februara tekuće školske godine.

Svi ostali prvaci dolaze u školu koja im teritorijalno pripada, da buduće školske dane provode sa decom koju već poznaju, jer su iz istog kraja i sa kojom već imaju ostvarene dobre socijajlne kontakte. Napominjemo i to da svaka škola ima učitelje i nastavnike koji su stručni, odgovorni i posvećeni deci. Kvalitetno obrazovanje postoji u svim osnovnim knjaževačkim školama.

Napominjemo i to da ukoliko dođe do neravnomernog formiranja odeljenja u školama, pojaviće se tehnološki viškovi prosvetnih radnika u jednoj školi koji će svakako, biti raspoređeni na dalji rad u neku drugu školu.

Svim budućim prvacima i njihovim roditeljima želimo uspešan početak školovanja'', navodi se u saopštenju kolektiva Osnovne škole ''Dubrava''.