OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar“: Budimo odgovorni prema planeti Zemlji

OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar“: Budimo odgovorni prema planeti Zemlji

Svetski dan za akciju „Očistimo svet“ – 15. septembar i Svetski dan zaštite ozonskog omotoča – 16. septembar u OŠ „Dimitrije Todorović Kaplar“ obeleženi su realizacijom različitih akcija.

U neobičnim okolnostima i uz sve predostrožne mere zaštite zdravlja od COVID-a 19, učenici su realizovali onlajn aktivnosti, gde putem poruka upozoravaju na veliku opasnost po čitav svet ukoliko se neodgovorno ponašamo prema planeti Zemlji. Takođe, ličnim primerom pokazali su da sa malo truda i odgovornim ponašanjem sve može biti lepše, zdravije, čistije, odgovornije ...

Učenici 2. razreda i kombinovanog odeljena 2, 3. i 4. razreda učili su u svom Eko parkiću o različitosti i bogastvu biodiverziteta, a potom zalili „svoje biljke da rastu i razvijaju se“ i čine taj edukativni prostor lepim mestom za ambijentalno učenje.

Svetski dan za akciju „Očistimo svet“ i Svetski dan zaštite ozonskog omotoča su dani kada se realizuju različite akcije kojima potvrđujemo svoju odgovornost prema okolini. Korišćenjem energije i prirodnih resursa racionalo, pažljivo i sa poštovanjem prema prirodi, kada brinemo o zagađenju životne sredine -  svetu i čovečanstvu šaljemo poruke da sve što činimo, činimo svesno za dobrobit planete.