Opština Knjaževac: Vredna donacija Tehničkoj školi

Nastavak akcije opremanja i uređenja knjaževačkih škola danas je započeo u Tehničkoj školi. Predsednik opštine Knjaževac Milan Đokić posetio je ovu školu kako bi uručio vrednu donaciju.

Reč je  o 15 kompjutera vrlo dobre konfiguracije koji će pružiti mogućnost za informatičko obrazovanje učenika svih smerova Tehničke škole  i umnogome poboljšati kvalitet nastave.

„Cilj nam je da sve knjaževačke škole pružaju kvalitetne uslove za obrazovanje naših đaka, kao što to imaju ne samo u većim gradovima u Srbiji, već kao što to imaju đaci u nekim, uslovno rečeno, jačim ili razvijenim zemljama bilo gde u Evropi“, rekao je predsednik Milan Đokić ovom prilikom.

U planu je i formiranje nastavnog trening centra u novom prostoru Tehničke škole koji je završen pre nekoliko meseci kada je dograđena i sportska sala. Taj prostor će takođe biti opremljen za kvalitetniju edukaciju, sticanje novih znanja, ne samo učenika Tehničke škole, već i za razne vidove prekvalifikacija i dokvalifikacija.

Direktorka Tehničke škole, Ljiljana Žikić, u svoje, ali i u ime škole, zahvalila je lokalnoj samoupravi što je na veoma lep način završila prošlu, veoma tešku godinu, i otvorila novo poglavlje,  započevši 2021. godinu ovim lepim poklonom.
Nova kompjuterska oprema omogućiće  stvaranje istih uslova rada za svu decu koja pohađaju Tehničku školu, a koja imaju i do 150 časova računarskih predmeta u jednoj nedelji.