Obeležen Dan ''Kaplara''

Obeležen Dan ''Kaplara''

Dan Osnovne škole ''Dimitrije Todorović Kaplar'' obeležen je u petak, 16. marta, u velikoj dvorani Doma kulture. Na rezultate, postignute između dva praznika, podsetio je direktor Milan Đorđević, a školska dramska sekcija izvela je predstavu ''Bajka o vremenu''.

Osnovna škola ''Dimirije Todorović Kaplar'' ide u susret svom dvestotom rođendanu, postižući sve bolje i bolje rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, kazao je na svečanosti obeležavanja Dana škole Milan Đorđević, direktor ove obrazovne ustanove.

''Polako se bližimo dvestotoj godišnjici našeg postojanja i svake godine smo sve napredniji u obrazovnom procesu. Naša deca briljiraju na takmičenjima, uvodimo nova nastavna sredstva, osavremenjavamo nastavu...''

Za publiku, goste i građane Knjaževca, izvedana je predstava ''Bajka o vremenu''. Pomalo filozofsku priču o tome šta je vreme, da li odgovor na ovo pitanje zaista postoji, da li je moguće sačuvati vreme kao dragulj, da li mi gospodarimo vremenom, ili ono nama, ispričali su članovi ''Kaplarove'' dramske sekcije u saradnji sa svojim nastavnicom srpskog jezika Oliverom Ranđelović. O vizuelnom izgledu predstave brigu je vodila Tanjica Vidojković Koprivica, nastavnica likovne kulture.

U čast školskog praznika, u galerijskom prostoru Doma kulture.