Nedelja istraživača: Kviz o zavičaju

Manifestacije ''Noć istraživača'' i ''Nedelja istraživača'', u kojoj Knjaževac učestvuje sa još 12 gradova i opština Srbije, privode se kraju. U Regionalnom centru za stručno usavršavanje, u saradnji sa Zavičajnim muzejom sinoć je održan kviz, u kome su se u poznavanju zavičaja, nadmetali učenici Tehničke škole i Knjaževačke gimnazije.

Naučni klub Regionalnog centra za strućno usavršavanje bio je u protekloj nedelji domaćin Nedelje sitraživača. Ove godine posvećena kultrnom nasleđu, ova sedmica bila je idealna prilika da se sazna što više o izuzetno bogatoj baštini knjaževačkog kraja i na zanimljiv način, u malom kviizu,  na primer, pokaže poznavanje geografije, događaja i ličnosti, koje su obeležile pojedine periode knjaževačke istorije. U nadmetanju ekipa Knjaževačke gimnazije i Tehničle škole, ovi drugi bili su uspešniji za pola poena, možda zahvaljujući predznanju, stečenom u programu Zavičajni pojmovnik, kako je to rekla i Milena Milošević Micić, viši kustos istoričar umetnosti Zavičajnog muzeja u Knjaževcu.
 
Izložbe, radionice, predavanja, očigledna nastava na terenu, pozorišne predstave, sve to, u nedelji za nama, organizovano je sa ciljem da se deci i mladima ukaže na važnost nauke, kaže Dejan Tomić, direktor Regionačnog centra.
 
Evropska noć i nedelja istraživača završavaju se u subotu, 28. septembra, kada će u hali Kaplar, uz učešće svih osnovnih i srednjih škola, fakulteta niškog i beogradskog univerziteta, udruženja građana, biti održan veliki Festival nauke.