Nedelja istraživača onlajn i iz Knjaževca

Nedelja istraživača onlajn i iz Knjaževca

Nedelja istraživača počela je u ponedeljak, 23. novembra i trajaće do petka, 27. novembra. Većina programa odvija se onlajn i emituje preko jutjub kanala Centra za promociju nauke, obavestio je Naučni klub Regionalnog centra za stručno usavršavanje, koji je i ove godine učesnik ove manifestacije.

Prethodnih dana u Naučnom klubu kreirani su programi koji ukazuju na značaj nauke u svakodnevnom životu i približavaju naučne metode i naučna razmišljanja široj populaciji. Na sajtu www.nocistrazivaca.rs mogu se pogledati sadržaji koje su pripremili učenici knjaževačkih srednjih škola i njihovi nastavnici o nuklearnim elektranama, unapređenju projektne nastave, primeni programiranja u elektronici, kao i kviz ''Stigni me ako znaš na naš način'', priče o tajnama gradskog muzeja, ili o DNK.

Jedanaesta po redu Evropska noć istraživača biće održana u petak, 27. novembra i za tu priliku Regionalni centar i Udruženje za negovanje tradicije ''Izvor'' pripremaju izložbu ''Varoš knjaževačka''. Koristeći istorijsko-etnološki pristup, posetioci će na izložbi biti upoznati sa karakteristika iz života Knjaževca početkom dvadesetog veka. I ovu izložbu Knjaževčani će moći, kao i sve ostale sadržaje, da pogledaju na portalu www.nocistrazivaca.rs