Naučni radovi gimnazijalaca među najboljima u Srbiji

Knjaževački gimnazijalci ostvarili su izuzetne rezultate na 62. republičkom takmičenju talentovanih učenika srednjih škola, u istraživačkim radovima. koje je početkom meseca održano u Pančevu.

Mateji Miloseviću je prvo mesto izmaklo za samo jedan poen. Odličan rezultat ostvarili su i informatičari Marko Mitrović i Uroš Rakić.

Svoj trojici razredni starešina je Miljan Jeremić, profesor informatike. Jeremić ističe da je ponosan na svoje učenike, kao i na sve ostale gimnazijalce, koji su učestvovali na ovom takmičenju. Među njima su Mihajlo Miljković, Jana Miletić i Tara Jevtić, koji su se takmičili iz srpskog jezika.

Takmičenja su važna za sticanje samopuzdanja, kaže Karolina Mitić, profesor engleskog jezika.

''Stalno apelujem na svoje đake da učestvuju na takmičenjima, da vide gde su. Smatram da je od velikog značaja izlaziti na takmičenja zbog jačanja psihološkog portreta učenika, sticanja samopoštovanja i samopouzdanja.

U Gimnaziji, na kraju još jedne školske godine ističu da svi njihovi đaci, koji vredno rade tokom godine, sa lakoćom upisuju željenje fakultete, koje i završavaju na vreme.