NALED bira najbolje online nastave u vanrednom stanju

NALED bira najbolje online nastave u vanrednom stanju

Nastavnici, koji smatraju da su svojom kreativnošću uspešno prevazišli novi izazov online nastave, mogu da se prijave od 22. aprila do 31. maja na konkurs za izbor najboljih primera nastave na daljinu.

Stručni žiri izabraće 10 najboljih, a u obzir će uzeti i online glasanje na sajtu www.jpd.rs gde će svi zainteresovani građani moći da podrže svoje favorite.

Javni poziv raspisali su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Republički sekretarijat za javne politike, NALED i Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting“ u okviru projekta “Javno-privatni dijalog za razvoj”, čiju realizaciju podržava USAID.

Kriterijumi za izbor najboljih su inovativnost u metodičkom pristupu, prilagođenost uzrastu učenika, povezanost sa drugim nastavnim celinama, podsticanje učešća učenika i interaktivnost pristupa. Konkurs je otvoren za nastavnike i stručne saradnike u državnim i privatnim osnovnim i srednjim školama. Detaljne propozicije nalaze se na sajtu www.jpd.rs.

Pored dodele priznanja za 10 odabranih i vaučera za kupovinu elektronskih knjiga, pripremljene su i vredne nagrade za najbolje - studijsko putovanje u Finsku i Estoniju i laptop za prvo mesto, laptop za drugo, dok će treće plasiranom pripasti tablet. Najkreativniji nastavnik ili nastavnica po izboru publike biće nagrađen smart telefonom.