Nakon još jednog uspeha Mateje Miloševića: Znanja nikad dovoljno

Mateja Milošević, učenik trećeg razreda Knjaževačke gimnazije, osvojio je drugo mesto na takmičenju iz engleskog jezika, koje je u Nišu organizovala NELTA – Udruženje nastavnika engleskog jezika. ''On je neverovatno talentovan, gotovo savršen, ali i dalje uči i nikad ne kaže: dovoljno je'', kaže njegov profesor Karolina Mitić.

Kada je Mateja Milošević, učenik trećeg razreda Knjaževačke gimnazije, iz ruku dr Natalije Jovanović, dekana Filozofskog fakulteta u Nišu primio nagradu za rezultate postignute na takmičenju iz engleskog jezika, to za sve koji ga poznaju nije bilo veliko iznenađenje, jer su  i njegova škola i javnost odavno navikli da od ovog tihog mladića mogu da očekuju samo sjajne rezultate.

Na takmičenju koje je za učenike sedmog razreda osnovnih i trećeg razreda srednjih škola organizovala NELATA, Udruženje nastavnika engleskog jezika, Mateja je bio drugi, sa samo pola poena iza prvoplasiranog.

Uspeh ne dolazi slučajno, već nakon rada, usavršavanja, svakodnevne težnje za napredovanjem, kaže profesor Karolina Mitić, poručujući mladima da se bore za svoje znanje i nikad ne odustaju.

Sezona takmičenja tek je počela. Pred Matejom su i Hippo i Willkomen, na kome je pobedio prošle godine, državno, te ono u borskom Centru za talente. Niko ne sumnja da će se i sa njih doneti nagrade.