Mjuzikl ''Ježeva kućica'' dece ''Kaplara''

Učenici Osnovne škole ''Dimitrije Todorović Kaplar'' danas su za svoje mame i tate, bake i deke, drugare, izveli mjuzikl ''Ježeva kućica'', rađen po motivima poeme Branka Ćopića.

Za poemu ''Ježeva kućica'' kritičari kažu da je vrhunac magije Branka Ćopića. Učenici Osnovne škole ''Dimitrije Todorović Kaplar'' dali su joj, svojim mjuziklom, novu dimenziju, sačinivši toplu priču o prijateljstvu, toleranciji, ljubavi, porodici i vodeći računa podjednako o tekstu i glumi, o scenografiji i kostimografiji, svetlima.

Autorka predstave, sa svojim kolegama i koleginicama je učiteljica Danijela Tomić.

Ježurko Ježić jako ceni svoj dom, privržen je porodici. Ali, tu su Lisica Mica, vuk, medved i ostale divlje životinje, koje ga ometaju i ne dozvoljavaju da bude ono što jeste. 
 
Dobrota, humor, mašta. mogu da stanu iza predstave ''Ježeva kućica'' Osnovne škole ''Dimitrije Todorović Kaplar''. I timski rad, iznad svega, bez koga ova lirska bajka ne bi bila i ostala jedna od najljepših i najčitanijih bajki za djecu na svim prostorima bivše Jugoslavije. Unapred se radujemo još jednom izvođenju pred kraj školske godine.