Međunarodni sertifikat za dvanaestoro učenika Tehničke škole

Dvanaestoro učenika Tehničke škole u Knjaževcu položilo je ispit i dobilo Međunarodni sertifikat – Pasoš preduzetničkih veština.

Pasoš preduzetničkih veština je zajednička inicijativa organizacija Dostignuća mladih Evrope i Evropske komisije, koja svake godine uključi više desetina hiljada srednjoškolaca iz 30 evropskih zemalja. Cilj ove inicijative je da pokaže koliki uticaj ima preduzetničko učenje na sticanje veština i znanja kod mladih ljudi.

Da bi se olakšalo povezivanje između učenika koji poseduju ESP sertifikat i organizacija koje nude dalje mogućnosti, koriste se dve onlajn društvene platforme. Na ovim platformama, učenicima je omogućeno da dodaju ESP sertifikat svojim profilima i na taj način ga iskoriste na najbolji način.

Pravo polaganja stekli su učenici koji su učestvali u osnivanju, radu i zatvaranju svoje kompanije u organizaciji Dostignuća mladih.

Dvoje učenika polagalo je ispit na engleskom jeziku. Pasoš preduzetničkih veština potvrđuje da su učenici Tehničke škole usvojili neophodno znanje, veštine i kompetencije potrebne za zaposlenje ili samozaposlenje i da će u budućnosti moći da iskoriste prednosti koje im ovaj sertifikat nudi.