Maturanti Knjaževačke gimnazije: Da završimo ono što nisu naši roditelji

Studentskom himnom ''Gaudeamus'' u izvođenju gradskog hora, uručenjem diploma, nagrada i priznanja za ostvarene vrhunske rezultate u znanju, na školskim, okružnim i državnim takmičenjima, Knjaževačka gimnazija oprostila se juče od još jedne generacije maturanata.

Poslednjom prozivkom, predstavljeni su odlični sportisti, odlikaši, nosioci Vukovih diploma. Učenikom 147. generacije proglašen je Kosta Rakić.

''Završilo se jedno razdoblje života, neki kažu najlepše. Postali smo ljudi. Sa ovog mesta, pozivam vas da završimo fakultete, preuzmemo odgovornost i završimo ono što naši roditelji nisu uspeli – da postanemo članovi evropskog društva. Znam da to umemo i možemo. To naša zemlja očekuje od nas. Hvala i onima koji nisu verovali u nas – učinili ste da učimo više i bolje'', poručio je Kosta Rakić.

Budući lekari, inženjeri, profesori, diplomate, kažu da su protekle četiri godine bile zanimljive, da iz Gimnazije nose puno znanja i još više uspomena, ali da se raduju budućnosti.

Ispratili smo jednu generaciju, koja je, iako brojčano mala, ostavila veliki trag u istoriji Knjaževačke gimnazije, kazao je direktor Žarko Cvetković.

''Ovo je jedna mala, ali odabrana generacija, koja je ostavila veliki trag u životu Knjaževačke gimnazije. Očekujem da sa takvim ponašanjem uspeju da upišu ono što žele, ostvare svoje želje i završe fakultete''.

Već 11 godina Knjaževačka gimnazija trudi se da svoje đake u svet isprati na što svečaniji način, želeći im da uspeju u svojim namerama, ostvare sve ideje, dokažu se radom i znanjem i budu uspešni u svemu što rade.