''Mali princ'' za 25. rođendan OŠ ''Dubrava''

Svoj praznik u petak, 23. marta, obeležila je Osnovna škola ''Dubrava''. Svečanost je održana u velikoj dvorani Doma kulture. Prikazan je kratki film o životu škole i izvedena pozorišna pedstava ''Mali princ'', urađena po motivima istoimene novele francuskog pisca i pilota Antoana de Sent Egziperija.

Svoj praznik, Dan škole, Osnovna škola ''Dubrava'' obeležila je velikom svečanošću u Domu kulture, gde se prisutnima, najpre, kratko obratio direkor Slavimir Ilić. On je kazao da je škola mnogo toga postigla u proteklih 25 godina i najavio projekte koji ih očekuju u budućnosti, među kojima je zamena stolarije, izgradnja sportskih terena, pa čak i izgradnja fontane.

Kroz petnaestominutnu filmsku šetnju, nastavnici i učenici ove  obrazovne ustanove upoznali su nas sa njemim životom, govorili o tome kako stiču znanja, bave se sportom, učestvuju na takmičenjima.

Za svoj 25. rođendan u Osnovnoj školi ''Dubrava'' odabrali su ''Malog princa''. Bila je to dramska priča o radu, prijateljstvu, ljubavi, vrednostima bez kojih čovek ne može da živi.  Najpoznatiju novelu francuskog pisaca i pilota Antoana de Sent Egziperija, za izvođenje su pripremile učiteljica Danijela Jelenković i Tanjica Vidojković Koprivica, nastavnica likovne kulture.

Sa mladim glumcima, na žalost, nismo uspeli da razgovaramo, s obzirom da su odmah nakon predstave napustili Dom kulture. Njihova poruka, međutim, bila je jasna, baš kao i poruka Malog princa – čovek samo srcem dobro vidi. Suština se očima ne da sagledati.