Lepote našeg grada iz ugla Vladane Rajković

Lepote našeg grada iz ugla Vladane Rajković

Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ iz Leskovca raspisala je video konkurs pod nazivom „Upoznaj moj zavičaj“. Tim povodom, naš grad predstavila je Vladana Rajković, učenica OŠ „Dubrava“.

Cilj ovog konkursa jeste prikazivanje kulturnog blaga i nasleđa raznih država, da deca i mladi kroz video zapis prikažu kako oni vide svoje mesto stanovanja (selo, grad, varošica), da prikažu znamenitosti svog kraja (crkve, manastiri, muzeji, biblioteke, spomenici) i preuzmu ulogu vodiča kroz svoj zavičaj.

Ukupan broj pregleda i reakcija na You Tube kanalu, kao i na društvenim mrežama Biblioteke odlučiće o najboljem radu (Facebook: @leskovac.biblioteka; Instagram: @lebiblioteka; Twitter: @nbleskovac). Stoga, ukoliko želite da čujete nešto što niste znali o svojoj zemlji i njenim znamenitostima i lepotama, kulturnom i istorijskom blagu, pogledajte kako su mladi predstavili svoj kraj. Za Vladanu i priču o Knjaževcu iz njenog ugla, možete glasati na pomenutim društvenim mrežama.

Takođe, ako želite da učestvujete na ovom konkursu, svoje radove možete poslati na mejl adresu  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Pravo učešća na konkursu imaju deca i mladi od 6 do 18 godina, a učesnici mogu biti sa teritorije Republike Srbije, kao i iz drugih država. Video zapis treba da predstavlja originalan rad autora, a dužina video zapisa treba da bude od 2 do 10 minuta. Autor može da učestvuje sa jednim radom.

Konkurs je otvoren do 24. avgusta 2020. godine.