Lepa vest za mališane i roditelje: Sva deca mogu u vrtić

Lepa vest za mališane i roditelje: Sva deca mogu u vrtić

Odluka koja je u decembru doneta na sednici Kriznog štaba u Knjaževcu, a po preporuci Zavoda za javno zdravlje Zaječar, više ne važi.

Naime, radi se o odluci da vrtić mogu da pohađaju samo deca čija su oba roditelja zaposlena. Sada je, zbog poboljšanja epidemiološke situacije, moguće da sva deca pohađaju vrtić. Potrebno je samo lekarsko uverenje, a potvrde o zaposlenosti oba roditelja više nisu neophodne.
Podsetimo, na sednici Kriznog štaba u Knjaževcu, a po preporuci Zavoda za javno zdravlje Zaječar, zbog epidemiološke situacije, u decembru je doneta odluka da vrtić mogu da pohađaju samo deca čija su oba roditelja zaposlena. Na ovu odluku uticala je epidemiološka situacija u našem gradu, a ovakvom merom smanjio se broj dece koja pohađaju vrtić, a samim tim, i širenje zarazne bolesti Covid19 je sprečeno. Roditelji su bili u obavezi da donesu potvrdu da su fizički neophodni na poslu, odnosno da je roditeljima onemogućen rad od kuće.

Iz PU "Bajka" napominju da su još uvek na snazi mere zaštite u borbi protiv korona virusa. Budite odgovorni prema sebi i drugima, poručuju iz ove ustanove.