''Lavandomanija'' među 10 najboljih kompanija

Učenici Tehničke škole učestvovali su na 13. Međunarodnom sajmu virtuelnih preduzeća i učeničkih kompanija, koji je održan u Celju u Republici Sloveniji. Njihova Lavandomanija našla se među 10 najuspešnijih, u konkurenciji 52 kompanije iz šest zemalja jugoistočne Evrope.

U  ovoj obrazovnoj ustanovi smatraju da su đaci na dostojan način predstavili i grad i školu.

''Takmičenje je obuhvatilo izradu biznis plana, prezentacije, snimanje video reklame. Na samom sajmu ocenjivalo se dizajniranje i organizovanje štanda, poslovni sastanci, ponašanje i znanje osoblja...sve na engleskom jeziku'', kaže Sanja Markulin, koja je sa Jelenom Lazarević činila ''nastavnički'' deo tima.

Za mladu ekipu ''Lavanomanije'' boravak u Celju značio je, kako praktičnu primenu onoga što se uči na školskim časovima, tako i mogućnost da se usavrši engelski jezik i upoznaju vršnjaci iz drugih zemalja. Tim su činili Darijana Gocić, Anđela Milijić i Žarko Ranđelović.
 
Šansu da se kao jedan od pet gradova Srbije predstave na sajmu u Sloveniji, timu Tehničke škole omogućili su Turistička organizacija, Foto Art, Hotel Stara planina, Timomed, Džervin i opština Knjaževac.