Koncert laureata za kraj Akordeon festa

Deveti po redu Akordeon fest završen je u Osnovnoj muzičkoj školi ''Predrag Milošević'' koncertom laureata. Pred publiku izašli su najbolji od najboljiih u deset kategorija – od najmlađih učenika osnovih škola, do studenata i postdiplomaca muzičkih akademija.

Muziciranje mladih umetnika ocenjiali su Viktor Aleksejevič Romanjko redovni profesor na Uralskom državnom konzervatorijumu u Rusiji, Zhang Xhinhua stalni direktor Kineskog udruženja za harmoniku, Nemanja Potparić, profesor muzike iz Crne Gore Gvozden Eraković, profesor muzike iz Smedereva. Žirijem je, kao i prethodnih godina predesedavo prof.dr Zoran Rakić.

U čast nagrađenih, a na kraju još jednog interncionalog takmičenja akoredeonista, solistički koncert priredio je Viktor Aleksejevič Romanjko, kome je harmonika strast od 10. godine. Za knjaževačku publiku, gost iz Rusije svirao je klasične i moderne kompozicije pisane za harmoniku, igrajući se, na zahtev slušalaca i sa opštepoznatim melodijama, koje su mu posužile da pokaže sve mogućnosti tako čudesnog instrumenta, kakav je harmonika.

Deseti Akordeon fest, naredne godine, biće još bolji i kada je u pitanju broj učesnika, ali i njegov sadržaj, koji će podrazumevati i umetničke radionice, izložbe instrumenata i mnogo toga drugog, o čemu organizatori ne žele još uvek da govore.