Knjaževačka gimnazija: J' aime le francaise

U Gim teatru Knjaževačke gimnazije obeležena je danas manifestacija Mart – mesec frankofonije. Uz priču o francuskom jeziku, znamenitim ličnostima Francuske i istoriji ove zemlje, bila je ovo prilika i za susret sa osmacima Osnovne škole ''Dubrava'', kojima su predstavljeni program i načun rada ove obrazovne ustanove.

Francuski jezik i zemlju mode, kulture, ljubavi i vina, gimnazijalci su predstavili pričom, stihovima, pesmom, kratkim filmovima, ukratko svime onim čime se bave i na svojim časovima, savladavajući ovaj romanski jezik. Gimnazija svake godine učestvuje i na takmičenju Frankofona pesma.

Priču o francuskom jeziku čuli su i učenici Osnovne škole ''Dubrava'', osmaci čiji će izbor za nastavak školovanja možda biti upravo Knjaževačka gimnazija. A reč je o školi koja pruža mogućnost za široko opšte obrazovanje i otvara vrata ka svim fakultetima.

Slične susrete tokom kojih su osmaci imali prilike da se upoznaju sa programom i načinom rada ove obrazovne ustanove ustanove, Gimnazija je organizovala i sa đacima osnovnih škola ''Dimitrije Todorović Kaplar'' i ''Vuk Karadžić''.