Josifović u Tehničkoj školi: Preko 100 hiljada evra za halu, svlačionice, učionice

Branislav Josifović, šef Kabineta predsednika Opštine, obišao je danas radove na drugoj fazi uređenja sportske hale Tehničke škole. Za ovaj projekat, Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo je 125 hiljada evra, rekao je Josifović.

Kada počne naredna školska godina, Tehnička škola u Knjaževcu izgledaće sasvim drugačije, opremljena poptpuno novim prostorom, kako za odvijanje nastave i vannastavnih aktivnosti, tako i za ono što su potrebe grada kada je u pitanju razvoj sportskog turizma, kazao je, obilazeći radove Branislav Josifović, šef Kabineta predsednika Opštine.

''Projekat se finansira preko Ministarstva omladine i sporta, vredan je 125 hiljda evra i radiće se i termoizolacija fasade hale. Stvorićemo bolje uslove za decu koja pohađaju Tehničku školu, za njihovu nastavu fizičkog obrazovanja. S druge strane, na stotinak metara od centra grada, imaćemo dve sportske hale, koje će biti adut kada se pozicioniramo na mapi Srbije u sportskom turizmu,'' rekao je Josifović.

Tehnička škola, sa svojom tradicijom dugom bezmalo devet decenija, nije mogla da poželi lepši poklon, kazala je Ljiljana Žikić, direktorka ove obrazovne ustanove.

''Ovo je najlepši poklon za naš 89. rođendan. Nastavu fizičkog vaspitanja učinićemo kvalitetnijom, biće tu svlačionice, toaleti, multifunkcionalna učionica ...sve to unaprediće kvalitet rada Tehničke škole'', rekla je Ljiljana Žikić, direktorka ove obrazovne ustanove.

Prema najavama iz Preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju, građevinski radovi u Tehničkoj školi trebalo bi da budu okončani u septembru, pred početak naredne školske godine.