III/2 osvojilo opremu za fiskulturu

III/2 osvojilo opremu za fiskulturu

Učenici III/2 Osnovne škole ''Dimitrije Todorović Kaplar'' i učiteljica Gordana Janevska našli su se među pobednicima velikog Aqua Viva konkursa "Pokrenimo našu decu''. Ovo odeljenje dobiće moderne rekvizite za fizičko vežbanje.

Kompanija ''Knjaz Miloš'', kao vlasnik brenda AQUA VIVA odlučila je da zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Srpskim savezom profesora fizičkog vaspitanja i sporta, realizuje program ''Pokrenimo našu decu''. Cilj programa je uvođenje dodatne svakodnevne petnaestominutne fizičke aktivnosti u osnovnim školama za učenike od 1. do 4. razreda i obuka 1206 učitelja koji će stečeno znanje primenjivati u toku nastave.

Raspisan je konkurs, a trebalo je pokazati kako učitelji, zajedno sa svojim đacima, primenjuju sve modele vežbanja koje je osmislio tim stručnjaka. Period obuhvaćen posmatranjem bio je od 30. oktobra do 22. decembra 2017. godine . Škole koje su učestvovale na konkursu bile su podeljene u dvanaest regija, a po tri prvoplasirana odeljenja iz svake regije dobila su opremu za fiskulturu.