''Hana Lima'' na takmičenju učeničkih kompanija

''Hana Lima'' na takmičenju učeničkih kompanija

Tehnička škola se ove školske godine uključila u program "Dostignuća mladih u Srbiji/Junior Achievement Serbia".

Nakon akreditovane obuke za sprovođenje programa, koju su krajem oktobra 2017. godine pohađali nastavnici Sanja Markulin, Ivana Jevtić i Ivan Amon, u školi su počele aktivnosti na formiranju učeničkih kompanija.

Na inicijativu učenika, osnovana je učenička kompanija "Hana Lima", koja je prvu priliku da predstavlja školu iskoristila na Regionalnom takmičenju učeničkih kompanija.

Ovaj svojevrsni sajam učeničkog preduzetništva okupio je osmog marta u Roda centru u Nišu,  marta,  oko 30 učeničkih kompanija iz škola južne i istočne Srbije.

Kompanija Tehničke škole „Hana Lima“, što u prevodu sa havajskog jezika znači ''ručni rad'', na takmičenju je predstavila i prodavala svoje unikatne proizvode od kože. Učenici – članovi kompanije, sami su dizajnirali i ručno izradili omotače za sveske, koji osim svoje osnovne funkicije, pružaju sveskama i moderan izgled, kao i mogućnost nošenja manjih predmeta u džepu sa prednje strane omota.

Kompanija ima osam zaposlenih, a na takmičenju su je predstavile učenice odeljenja IV/2, obrazovnog profila komercijalista: Jovana Simić, Natalija Vasilijić, Alisa Stojić, Lena Simić, Ivana Savić i Lana Antonijević. U izradi proizvoda pomagali su im nastavnici-mentori Ivan Amon i Sanja Markulin, kao i nastavnici kožarske struke i drugi učenici škole.