Gimnazijski ''Nemci'' odlični na takmičenjima

Grupa učenika Knjaževačke gimnazije postigla je odlične rezultate na takmičenju ''Znanjem kroz Evropu'' u poznavanju nemačkog jezika.

Jedna od njih je i Aneta Simić, učenica trećeg razreda, koja kaže da se sa ovim jezikom druži od malih nogu.

''Na takmičenju iz nemačkog učestvovalo je šest učenika iz naše škole, konkurencija je bila jaka i svako je pokazao šta ume. Ja sam od malena okružena nemačkim jezikom i još od tada ga volim.''

Uz engleski, koji većina dece uči od ranog detinjstva, poslednjih godina, nemački sve više dobija na popularnosti. Profesor Lidija Milojić smatra da jedan od razloga za to leži u činjenici da učenici veruju da će im baš nemački pomoći u karijeri van granica naše zemlje.

''Nemački dobija na popularnosti u celoj zemlji, pa i kod nas u Knjaževcu. Engleski se ''podrazumeva'', sva deca ga uče od malena, pa je ''došao red'' i na nemački, francuski, italijanski i ostale jezike. Na žalost, možda je nemački popularan iz razloga što je sve više mladih i odraslih koji bi da odu iz zemlje, pa je to jedan od motiva za učenje ovog jezika.''

Pored Anete, na takmičenju ''Znjanjem kroz Evropu'' uspešni su bili i Aleks Milivojević, Marko Ristić, Marko Milošević, Ljubica Đorđević i Jana Milenković.