Gimnazija: U novim ''Pogledima'' o nastavi na daljinu

Gimnazija: U novim ''Pogledima'' o nastavi na daljinu

U Knjaževačkoj gimnaziji u toku je priprema novog broja školskog lista ''Pogledi''. Uz ostale teme, list će se baviti i školskim životom i nastavom na daljinu u vreme vanrednog stanja.

Za nove ''Poglede'' o organizaciji rada, prednostima i manama onlajn časova, sa direktorom Gimnazije Žarkom Cvetkovićem i profesorkom Karolinom Mitić razgovarale su mlade novinarke Tamara Milenković i Mina Radivojević.

''Uvođenjem izbornih predmeta počela je i reforma Gimnazije, otvorio se put za rad na daljinu, a ujedno nam je omogućio primenu savremenih nastavnih sredstava i olakšalo rad, a i motivisalo učenike na veću aktivnost, što je po meni umnogome poboljšalo nastavu. Moje mišljenje je pozitivno, otvara nam se put za budući rad, a i pripremu učenika za dalje školovanje i usavršavanje nastavnika. Stava sam da profesori i učenici sada koriste veći broj informacija iz različitih izvora, što je ogromna prednost u odnosu na predhodni rad, kada smo u većini slučajeva koristili samo odabrane udžbenike'', kazao je u intervjuu direktor Knjaževačke gimnazije.

''Кoliko god da smo protiv moderne tehnologije, moramo da je pratimo i da se adaptiramo. Mi profesori smo ti koji moraju da se prilagode... Mi iz 20. veka, učenicima iz 21. Ja lično, kao prilično romantična osoba,  dugo nisam prihvatala tehnologiju, a sada mogu reći da sam je prigrlila i da je sa sve manje opiranja koristim...Moj savet je da budemo uvek znatiželjni i da se ne opiremo izazovima. Čak i ovaj korona izazov nečemu dobrom je poslužio... I preko vibera, kompa, smajlića, mejlova i te kako smo razmenili emocije, bili u kontaktu i dokazali da sve može stati. osim procesa obrazovanja,'' rekla je profesorka Karolina Mitić.