Gimnazija: priznanja i za učenike i za profesore

Gimnazija: priznanja i za učenike i za profesore

Prazne klupe, a pune ruke posla! Učenici i profesori Knjaževačke gimnazije su i u vreme vanrednog stanja vredno radili, postizali uspehe, ostvarivali  rezultate, a priznanja su stizala. Novine koje su se desile u školi neposredno pre ili u toku vanrednog stanja, unele su radost u sumorni period u kome smo svi bili.

Prva priznanja najpre su stigla učenicima, tačnije, hemičarima Knjaževačke gimnazije. Učenici Tamara Milenković i Aleksa Velimirović, uz podršku profesorke Daliborke Minić, na okružnom takmičenju iz hemije postigli su odlične rezultate: Tamara je bila najbolja u kategoriji drugog, a Aleksa je osvojio drugo mesto u kategoriji prvog razreda. Oboje bi predstavljali opštinu i okrug na Republičkom takmičenju.

Nada Milutinović, učenica prvog razreda, osvojila je prvo mesto u republici na onlajn održanoj Nacionalnoj ekološkoj olimpijadi, uz podršku profesorke Ane Savev. Gimnazija se može pohvaliti i predstavnikom u finalu onlajn takmičenja RAF Challenge, Davidom Gojkovićem. Osim toga, ova škola spada u red onih škola koje su poslale najviše radova iz ove oblasti i koje će biti nagrađene stručnom literaturom izdavača CET.


Pohvale na matematičkom takmičenju Misliša stigle su za učenike drugog razreda- Bogdana Milutinovića i Mateju Mihajlovića. Priznanja i sertifikati takmičarima iz engleskog jezika i njihovim profesorkama, koja je trebalo da im budu lično uručena, stigla su na adresu škole.

Najznačajnije rezultate na međunarodnim takmičenjima u poznavanju engleskog jezika, Best in English i KGL, ostvarili su: Mateja Milošević, Tara Jevtić, Relja Todorović, Vanja Pazmanj, Nikola Milošević, Janko Micić, Mateja Mihajlović. Na onlajn polufinalnom takmičenju Hippo učestvovali su takođe Tara Jevtić, Relja Todorović i Vanja Pazmanj, kao i učenica Aleksandra Petrović. Rezultati se očekuju tokom juna meseca.

Značajna priznanja stigla su i profesorima Knjaževačke gimnazije. Profesorke Karolina Mitić i Maja Đorđević dobile su od KGL organizacije Sertifikat izvrsnosti jer se nalaze u 10% najbolje rangiranih profesora na osnovu učeničkih postignuća, a Best in English je, na osnovu rezultata, Knjaževačku gimnaziju stavio na drugo mesto u Srbiji, u kojoj, na ovom takmičenju, među brojnim učesnicima, Mateja Milošević zauzima visoko treće mesto.

Informatičkom sekcijom rukovodi profesor Miljan Jeremić, koji je i sam, u proteklom periodu, bio predavač na vebinarima i jedan od osnivača platforme Balkanska nastavnička mreža, čiji je cilj pomoć nastavnicima u sprovođenju onlajn nastave.


Učenička redakcija školskog lista "Pogledi" sve vreme je bila aktivna i u dogovoru sa profesorima-urednicima, Milijanom Srejićem i Katarinom Đurić, pripremala tekstove za novi broj koji će biti promovisan narednih dana.