Dobro u ljudima: Akcija ''Daruj – obraduj'' u Gimnaziji

U saradnji sa Crvenim krstom, Knjaževačka gimnazija organizovala je i ovog decembra, akciju ''Daruj – obraduj'''', tokom koje je prikupljana pomoć za ugrožene stanovnike naše opštine.

 

Koliko god Nova godina bila sinonim za sreću i radost, toliko praznici neke ljude podsećaju na ono što nikada nisu imali. Držeći se jedne od mudrih izreka, da malo dobrote baš prema takvim ljudima, vredi više čak i od silne ljubavi prema čovečanstvu, učenici i nastavnici Knjaževačke gimnazije organizovali su i ove godine svoju humanitarnu akciju ''Daruj, obraduj.''

''Zaista nam je ideja da, onoliko koliko možemo, doprinesemo nečijem boljem raspoloženju. Ovo je akcija u kojoj učestvuju zaposleni u školi, učenici, građani koji žele da nešto lepo za nekog urade, kazala je Katarina Đurić, profesorka u Gimnaziji.

''Ovo je samo nešto malo što možemo da učinimo za nekoga kome je pomoć potrebna'', dodala je učenica Milica Nikolić.
 
U prikupljanju odeće, obuće, igračaka, kozmetike, hrane, pridružio se i Crveni krsr, koji će se, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, postarati ta pomoć stigne na prave adrese.
 
Desetinama paketa i vreća pomoći doprineli su i mališani iz vrtića ''Crvenkapa'', sa svojim vaspitačicama, koji su se, dočekani raširenih ruku, sjajno zabavili u Gim teatru škole, čiji će, možda, biti đaci za nekoliko godina.