Dan Muzičke škole: Sjajan koncert talentovane dece

Svoj praznik Osnovna muzička škola ''Predrag Milošević'' obeležila je danas u školskoj koncertnoj dvorani koncertom na kome su priliku da se predstave dobili neki od najtalentovanijih učenika.

Osnovna muzička škola ''Predrag Milošević'' odlučila je da povodom svog školskog praznika javnosti predstavi neke od svojih najboljih učenika. To nije bilo lako, jer je u školi punoj talenata, teško ikoga izdvajati. Aplauzima, pa i uzvicima oduševljenja publika je pozdravila nastupe pravih malih viruoza na klaviru, harmonici, gitari, trubi. Sve do finala, kada su koncertnu dvoranu ispunili tonovi i glasovi školskog orkestra i hora.
 
Dve stotine dvadeset učenika Škole ove obrazovne ustanove uči i radi sa svojim nastavnicima u sjajnim uslovima, svake godine donoseći svojoj školi i svome gradu brojne nagrade sa takmičenja.
U ovoj godini jedno od najvažnijih, biće takmičenje muzičkih škola u Beogradu, te Akoredeon fest, koji će u Knjaževcu biti održan u aprilu.

Muzičkom obrazovanju Knjaževčani pažnju poklanjaju još od pedesetih godina XX veka, a Osnovna muzička škola ''Predrag Milošević'' osnovana je u novembru 1980. godine. Ime je dobila po istajnutom kompozitoru, pijanisti, dirigentu i muzičkom pedagogu, rođenom u Knjaževcu.