Dan biodivarziteta u znaku finalnog lova na biljke

Dan biodivarziteta u znaku finalnog lova na biljke

Učenici Osnovne škole ''Dimitrije Todorović Kaplar'' obeležili su 22. maj, Dan biodiverziteta. Nizom aktivnosti u ovoj školi privodi se kraju ovogodišnji veliki “Lov na biljke” iz Tojotinog projekta, a u sklopu svih aktivnosti Eko škole.

Učenici prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda su na odvojenim časovima upoznavali biljke svoga kraja, ispitivali njihove osobine, ulogu biljaka za živi svet, kao i uloge delova biljaka. Kroz grupni rad, podeljeni prema delovima biljaka, samostalno i uz pomoć roditelja i učitelja otkrivali su podelu biljaka, značaj i ulogu za život na planeti. Posebno su bili fokusirani na bilje kraja.

Radili su herbarijume kao domaće zadatke, gde sui m roditelji pomagali u traganju za latinskim nazivima biljaka. Tragali su za životnim zajednicama – u prirodnom okruženju, na internetu, na  istraživačko/stvaralačkim časovima.

Uslediće ponovno testiranje učenika četvrtog i petog razreda o poznavanju biljaka i životinja, kao i upoznavanje sa biljkama koje nisu tipične za našu sredinu. U ''Kaplaru'' nameravaju da snime i kratki film o svim aktivnostima u Eko školi.