Đaci ''Vuka'' prvi najavili uskršnje praznike

U Osnovnoj školi ''Vuk Karadžić'' organizovan je u petak Đački uskršnji vašar, manifestacija koja okuplja decu, roditelje i nastavnike. Osim što se svi dobro zabave, prikupe i novac za uređenje škole, ili neku od humanitarsnih aktivnosti.

Dolazak proleća uvek najlepše najave učenici Osnovne škole ''Vuk Karadžić''. Ove godine, u predvečerje školskog raspusta, sa svojim roditeljima i nastavnicima zauzeli su sve školske prostore na još jedmom Uskršnjem vašaru, onom đačkom. Prodavala su se uskršnja jaja, slatkiši, rukotvorine, ukrasi. Svaki razred trudio se da originalnošću privuče što više kupaca.

U ''Vuku'' više i ne broje koliko su uskršnjih vašara do sada organizovali. Ističu da je najvažnije da i roditelji i nastavnici i deca i građani Knjaževca ovu svetkovinu prepoznaju kao lepu aktivnost škole

''Svi smo tu, na okupu i to je najveća vrednost – deca, roditelji, nastavnici, svi zaposleni, prijatelji škole, ...Građani Vašar prepoznaju kao lepu aktivnost naše škole,'' kazala je direktorka Dragana Ljubisavljević.

Kao i svih prethodnih godina, tako će i ove novac prikupljen na Uskršenjem vašaru biti upotrebljen za kupovinu onoga što deca smatraju najpotrebnijim. O tome će, kao i uvek, demokratski, nakon sprovedene ankete, odlučiti Đački parlament Osnovne škole ''Vuk Karadžić''.