Brojne nagrade i priznanja za našu učenicu Vladanu Rajković

Brojne nagrade i priznanja za našu učenicu Vladanu Rajković

Velike zasluge i priznanja učenice 6. razreda OŠ „Dubrava“ Vladane Rajković nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. U vreme pandemije korona virusa, pratila je onlajn nastavu i radila zadatke i prezentacije. Upravo takva jedna prezentacija iz fizike, donela joj je veliki uspeh.

Naime, veoma interesantan i kreativan zadatak potekao je on nastavnice fizike Dragice Nikodijević, koja je učenicima zadala da kroz prezentaciju predstave oblast "Pritisak" i da za to budu ocenjeni. Učenici su dobili temu "Pritisak čvrstih tela", a grupa "Mladih fizičara" u sastavu Vladana Rajković, Marta Vojinović, Lana Nikolić, Lara Đorđević, Mina Milentijević i Anja Đorđević, napravile su prezentaciju vrednu svake pohvale. Njen sastavni deo bio je video sa ogledima koji dočaravaju primenu pritiska. Tim radom konkurisale su za program emitovanja u nastavi na daljinu na RTS 3. Njihov ogled je odabran od strane predavača i emitovan na času fizike na pomenutom kanalu, te su se ove učenice našle u ulozi nastavnika.

“Učenici su lepo odradili svoje projekte, a uspeh nije izostao. Sve prezentacije su bile dobre, ali Vladanina je bila najkompletnija jer sadrži i demonstraciju ogleda”, rekla je nastavnica fizike Dragica Nikodijević.

Na istu temu, Vladana je snimila kratak film sa ogledima koji je na konkursu NVO "Oaza znanja" iz Podgorice pod nazivom "Moj mali kućni ogled" dobio priznanja. Film će biti objavljen u elektronskom Zborniku radova, a konkurs je međunarodnog karaktera i iz svih oblasti prirodnih nauka. Nije bilo rangiranja, već je odabir radova vršen samo za ulazak u Zbornik. Među mnogim učesnicima iz različitih zemalja, svoje mesto je pronašla i Vladana Rajković, učenica 6. razreda OŠ "Dubrava" iz Knjaževca.

Inače, ova vredna devojčica nagrađivana je mnogo puta i u drugim oblastima. Za sada ima 48 nagrada na literarnim, likovnim, foto-konkursima. Objavila je radove u mnogim časopisima i zbornicima, kao što su: “Budi zvezda koja voli”, “Muzika priča”, Zbornik pesama “Mašta i snovi” sa 8. Međunarodnog Festivala poezije mladih pesnika, Konkursni zbornik XXV/9 Svetosavskog književnog konkursa, kao i u mnogim školskim časopisima. Takođe, Vladana je i pobednik “Božićnog likovnog konkursa”. Zauzela je i prvo mesto na Republičkom literarnom konkursu Narodne biblioteke “Stevan Sremac” iz Niša, pod nazivom “Aplauz za knjigu”. Tom prilikom, nagrađena je zlatnom medaljom za literarni rad i bronzanom za likovni. Predstavljala je svoju na Republičkom takmičenju “Čitalići” u kategoriji “Kreativci – izrada čitalačkog dnevnika” za koje je osvojila drugo mesto. Takmičenje je u kalendaru Ministarstva prosvete. Za timski rad sa drugaricama iz škole, doprinela je zauzimanju trećeg mesta na “Novogodišnjem eko-sajmu 2017. godine”.

Pred Vladanom je sigurno još mnogo nagrada, koje će ona, sasvim sigurno, zaslužiti. Želimo joj puno sreće u daljem radu!