Apel iz ''Vuka'': Pomozimo porodici Stojković !

Apel iz ''Vuka'': Pomozimo porodici Stojković !

Osnovna škola ''Vuk Karadžić'' pokrenula je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za porodicu Stojković iz Gornjeg Zuniča, čija je porodična kuća izgorela u požaru.

Kako škola navodi na svojoj fejsbuk stranici, u požaru je izgoreo sprat, a u pepeo se pretvorilo svo pokućstvo. U pomoć su pritekli rođaci i obezbedili ono što je trenutno neophodno, ali im je potrebno još mnogo toga.
U porodici Stojković je troje dece. Lazar i Hana učenici su Osnovne škole ''Vuk Karadžić'', a Nikola ima samo tri godine.

''Ova godina donela je mnogo iskušenja i teških trenutaka mnogima od nas. Nažalost, ni mali ljudi, deca, često ne mogu da izbegnu probleme koje donose bolesti, prirodne nepogode i nesrećni slučajevi. Zbog toga je za jednu zajednicu, kakva je škola, veoma važno da se svi ujedinimo i da pomognemo koliko je u našoj moći. Pozivamo učenike, njihove roditelje, nastavnike naše škole i sve humane ljude da se priključe humanitarnoj akciji i daju svoj novčani doprinos za obnavljanje doma porodice Stojković. Pomozimo Lazaru, Hani i Nikoli da provedu praznike srećno u zagrljaju mame i tate u svojoj kući'', navodi se u proglasu Osnovne škole ''Vuk Karadžić''.

Priloge možete dostaviti OŠ ''Vuk Karadžić'' svakog radnog dana u periodu od 8:00 do 13:00 časova do 15. decembra.