88. rođendan Tehničke škole: Nemamo vremena da brojimo godine

Proglašenjem učenice generacije i sportistkinje generacije, osvrtom na pređeni put od jednog do drugog praznika, jubilarnim nagradama za profesore i izvođenjem predstave ''Pogodi kako se leti'' (o ljubavi i drugim moronima), Tehnička škola obeležila je sinoć svoj 88. rođendan.

Naša škola, starovremenska dama, koja je svoj životni put počela daleke 1931. godine, ide ka zamišljenom cilju, kome je sve bliža, kazala je na svečanosti obeležavanja 88. rođendana Tehničke škole, direktorka Ljiljana Žikić.

''Svaka nova generacija učenika, koje prihvatimo kao decu, a ispratimo kao mlade ljude, svaki novi obrazovni profil, nova sekcija, novoopremljena učionica, ne daju nam vremena da brojimo godine,'' kazala je Žikić.

Na svečanosti, koja je u velikoj dvorani Doma kulture okupila i radnike i učenike ove obrazovne ustanove, ali i brojne prijatelje škole, promovisani su najbolji učenici. Učenicom generacije proglašena je Sara Čekić, dok je titulu najbolje spottistkinje ponela karatistkinja Jovana Radovanović.

Veliki glumački ansambl ove godine predstavio se komadom ''Pogodi kako se leti'' (o ljubavi i drugim demonima). Pobrinuvši se za sve detalje, od fantastične scenografije, preko kostima, svetlosnih efekata i muzike, komad o svakodnevici tinejdžera, njihovim velikim i malim problemima sa članovima Dramske sekcije pripremile su Dragana Cvejić, profesor srpskog jezika i književnosti i Nataša Aranđelović, profesor engleskog.

Zanimljivu priču o vremenu sadašnjem, inspiirisana delima Miroslava Antiča, Jasminke Petrović i Danije Kostić, napisala je i režirala Dragana Cvejić. Za senografiju, izrađenu u školskoj radionici, bila je zadužena Nataša Aranđelović, a delove kostima, poput kačketa, torbica, kravata, izradili su učenici kožarske struke.

U čast praznika, u holu Doma kulture priređena je izložba učeničkih radova, svojevrstan prikaz svi obrazovanih profila, vannastavnih aktivnosti  i projekata zastupljenih u ovoj obrazovnoj ustanovi, a kao i svake godine, objavijen je i novi broj školskg lista ''Ideja''.